• Oct 18, 2025

🥞 Recept: Pannkakor utan mjöl

Finns det något godare än smörstekta pannkakor, med lite krispiga kanter och något gott på? Näääää 😍

När jag började min resa mot att må bättre, minska candida-övertaget och hålla blodsockret stabilt så var det just räddaren-i-nöden maten som var svårast. Snabbt, enkelt och mättande.... hur gör man ens det utan mjöl?

Men så trillade jag över detta recept och det görs flitigt hemma (med tre barn mellan 1 och 10 år) varje vecka. Inte nog med det... Jag hinner knappt vända mig om och lägga nästa pannkaka på tallriken innan den är borta. Som trolleri! Med andra ord, riktigt smarriga pannkakor!

RECEPT 👇🏻

För varje portion tänker du 1 ägg, 1 dl grädde/mandelmjölk/mjölk (om du vill äta dom ofta så rekommenderar jag mandelmjölk för mer candidavänligt) och 1/2 msk fiberhusk, med en gnutta salt.

Blanda ihop så inga klumpar är kvar och stek sen i smör på medel/låg värme tills den fått fin färg och är fast på ovansidan. Då vänder du och steker lika länge på andra sidan.

Smeten blir tjockare med tiden, men späder du så håller den inte ihop lika bra. Så rör istället runt och smeta ut den i pannan om den inte rinner ut som du vill.

Jag brukar göra en stor sats och ha i kylen som mellanmål eller snabb frukost.

Gott att ha på:

smör och kanel (smakar kanelbulle!)

bär och grädde

sockerfri sirap och valnötter

mosade jordgubbar

Grädde, hemmagjord mandelmassa utan socker (det är så enkelt!) och lite sukrin melis - du har en pannkakssemla!

Har du provat dessa pannkakor?
Om inte - så avundsjuk på dig som får upptäcka dessa för första gången 😍

0 comments

Sign upor login to leave a comment