• Oct 18, 2025

đŸ„” Recept: Bakad rotselleri med kycklingröra

Vad Àr ens rotselleri kanske du tÀnker...? LÄt mig berÀtta!

Okej, sÄ rotselleri vet mest troligt din mormor vad det Àr. Man hade den alltid i soppa, rotmos och what not. Det Àr en envis, lagringsduglig knöl som behöver god tid pÄ sig för att bli det godaste du Àtit. Men nÀr du vÀl ger den tid och kÀrlek, sÄ blir du rikligt belönad!

SÄ lÄt mig presentera, min version av bakad potatis med en himmelsk kycklingröra som gör min annars kÀnslokalla man ack sÄ tÄrögd!

RECEPT đŸ‘‡đŸ»

Rotselleri (köp en stor!)
Smör
Flingsalt

Skala rotsellerin och gör smÄ snitt i den pÄ ovansidan, blöt den lite, sen rullar du den i flingsalt. Det ska bli som ett litet lager salt runtom. LÀgg i en ugnsform. Hyvla pÄ liite smör.
LÄt den sen stÄ i ugnen 2 timmar pÄ ca 175 grader. Kolla sÄ den inte brÀnns, isÄfall sÀnker du graderna lite, Du förkortar inte tiden!

NÀr den Àr fÀrdig Àr den mjuk rakt igenom. Det tar tid. Stressa inte!

Kycklingröra:
1 fÀrdiggrillad kyckling
Rödlök
MajonnÀs
Creme fraiche
Curry
Salt peppar

Ta allt kött pÄ kycklingen, hacka i fina bitar. Blanda ungefÀr lika delar creme fraiche och majonnÀs, samt finhacka rödlöken (ingen vill ha stora bitar!). Se till att blanda ihop det vÀl sÄ att det kÀnns krÀmigt. Du vill att kycklingen ska fÄ ta frÀmsta rummet, men det ska inte bli torrt. Sen kryddar du med curry, ganska rikligt. Smaka av hela tiden. Blanda, blanda, smaka av, blanda blanda, smaka av. (det KAN vara sÄ att man gör det bara för det Àr sÄ gott hehe). Sen saltar du.

Den hÀr blir bara godare om den fÄr stÄ 1-2 timmar innan det Àr dags att Àta.

Servera sÄhÀr:

SkÀr upp rotselleri, lÀgg pÄ tallriken, en rejÀl klick smör, sen grillkrydda pÄ (trust me), sen isbergssallad (finstrimlad) sen en rejÀl klick kycklingröra, sen lite majs (obs! ej candidavÀnligt sÄ tÀnk pÄ mÀngden).

Om du inte vill skriva ett handskrivet brev alldeles skrynkligt av tĂ„rar till mig personligen efter du Ă€tit denna mĂ„ltid.... sĂ„ tror jag dig inte.😉

Bon Apetit!

0 comments

Sign upor login to leave a comment